United Consumers

Je baby en de energierekening

Heb je onlangs een kindje gekregen of verwacht je binnenkort een kindje? Alvast hartelijk gefeliciteerd! Met een baby verandert er veel in je leven. Hoewel een baby je veel energie geeft, kost het ook veel energie – letterlijk. De energierekening loopt namelijk op met de komst van een baby. Waar komen die extra kosten voor stroom en gas vandaan en hoe kun je de energierekening zo laag mogelijk houden met een pasgeboren baby?

Flesjes verwarmen
Met een pasgeboren baby moet je geregeld flesvoeding klaarmaken. De een kiest ervoor om de waterkoker te gebruiken en de ander geeft weer de voorkeur aan de magnetron of een pannetje op het vuur. Wat jouw voorkeur ook heeft, je kunt flink besparen op je energieverbruik als je flesjes slim verwarmt.
Gebruik bijvoorbeeld de waterkoker om je flesje te verwarmen en vul een thermoskan met het restant. Zo blijft het water op temperatuur voor de volgende flesronde en hoeft de waterkoker niet nog een keer aangezet te worden.

De verwarming op de babykamer
Je pasgeboren baby moet het (natuurlijk) lekker warm hebben in huis, zeker op de babykamer. Zorg er echter voor dat je de verwarming niet onnodig aanzet. Slaapt je baby misschien bij jou en je partner op de kamer? Vergeet dan niet de verwarming uit te zetten op de babykamer. Dit is onnodig gasverbruik en dat is natuurlijk zonde van het geld!

besparen op luiers dentinox

Verlichting
Als je baby eenmaal geboren is, dan is er vaker iemand thuis. Er wordt dan ook automatisch meer gebruikgemaakt van verlichting. Misschien heb je zelfs een nachtlampje op de kamer van je baby. In dat geval is het verstandig om alle verlichting in huis te vervangen voor energiezuinige lampen, zoals LED lampen. Dit scheelt weer in de stroomkosten!

Het babybadje
Ook je waterkosten zullen stijgen, want je baby gaat geregeld in bad. Het zal je misschien verbazen, maar je kúnt besparen op water als je je kindje in bad doet. Kies bijvoorbeeld voor een goed geïsoleerd badje, want zo blijft het water beter verwarmd en hoef je dus minder vaak extra warm water toe te voegen.

babyverzorgingsproducten babyhuid

De wasmachine
Een pasgeboren baby brengt natuurlijk veel was met zich mee. Probeer de wasmachine echter pas aan te zetten op het moment dat de trommel vol is. Wil je toch even dat ene rompertje uitwassen? Dan is een handwas een goede optie!

Ook de temperatuur van de was die je draait, speelt een rol in je energieverbruik. Het is echt niet nodig om alles op 60 of 90 graden te wassen. Een was draaien op 40 graden, met het juiste wasmiddel, zorgt al voor een stralend schone was. En extra voordelig: je bespaart flink op je energiekosten!

Gebruik van de droger
De wasmachine staat geregeld aan met de komst van een baby, maar het is zonde om iedere was in de droger te stoppen. Een droger verbruikt veel energie en bovendien is je was zo droog aan de waslijn. Een makkelijke manier om te besparen op je energierekening, dus!

De energierekening zo laag mogelijk houden
Je kunt dus besparen op energie met de komst van je baby door op je verbruik in huis te letten. Wat kun je nog meer doen om je energierekening zo laag mogelijk te houden?

  • Termijnbedrag verhogen

Nu je weet dat de energierekening stijgt met de komst van een kindje, is het verstandig om je termijnbedrag op te hogen. Meer mensen in huis betekent immers meer energieverbruik. Door je termijnbedrag op te hogen, kom je niet voor onverwachtse kosten te staan.

  • Slimme meter gebruiken

Maak optimaal gebruik van je slimme meter. Hiermee krijg je inzicht in je stroomverbruik. Wil je een nóg gedetailleerder inzicht van jouw verbruik? Dan is het interessant om je slimme meter te koppelen aan een energieverbruiksmanager. Met een energieverbruiksmanager zie je direct hoeveel stroom verschillende apparaten verbruiken.

  • Overstappen van energieleverancier

Met de komst van een baby verandert je energieverbruik. Ben je dan nog wel het meest voordelig uit bij je huidige energieleverancier? Overstappen van energieleverancier kan namelijk interessant zijn. Wij adviseren je daarom om je huidige energiecontract eens onder de loep te nemen en verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Zo houd jij meer over voor andere leuke dingen in je leven!

veilig slapen dagritme baby