Goed en voordelig verzekerd tijdens en na jouw zwangerschap

Verwacht je een kindje? Gefeliciteerd! Een zwangerschap is een bijzondere tijd om van te genieten, maar vraagt ook om de nodige voorbereiding. Bovendien is goede zorg tijdens en na jouw zwangerschap belangrijk. Je wil de juiste zorg vergoed krijgen, maar natuurlijk ook voordelig verzekerd zijn. Welke zorgverzekering kies je dan?

Basisverzekering kiezen

Wanneer je zwanger bent, weet je dat de bevalling en kraamtijd eraan gaan komen. Gelukkig wordt de belangrijkste zorg, zoals verloskundige zorg, kraamzorg en de bevalling vanuit de basisverzekering vergoed. Dat stelt gerust!

Medische indicatie

Om sommige zorg volledig vergoed te krijgen, heb je een medische indicatie nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor bevallen in het ziekenhuis zonder medische reden. Wanneer je geen medische indicatie hebt, zul je een deel van de kosten zelf moeten betalen. Wil je deze eigen bijdrage vergoed krijgen? Dan kun je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten.

Naturapolis en restitutiepolis

Bij het kiezen van een basisverzekering is het belangrijk dat je een keuze maakt in het type polis. Een naturapolis en restitutiepolis vergoeden allebei 100% van de kosten indien je kiest voor een gecontracteerde zorgverlener. Het verschil tussen een naturapolis en restitutiepolis zit hem dus in de keuzevrijheid die je hebt.
Kies je bijvoorbeeld voor een verloskundige en heeft deze geen contract met jouw zorgverzekeraar? Dan krijg je bij een naturapolis slechts een deel van deze kosten vergoed. Een restitutiepolis vergoedt wel 100% van het marktconforme tarief bij een zorgverlener zonder contract.
Kijk dus naar wat jij belangrijk vindt. Een naturapolis is goedkoper dan een restitutiepolis, maar biedt geen volledige vergoeding als je kiest voor een zorgverlener zonder contract. Je kunt van tevoren uiteraard wel uitzoeken of de zorgverlener naar keuze een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Dan weet je direct welke basisverzekering het beste bij je past!

Aanvullende verzekering kiezen

Vanuit een aanvullende verzekering kun je extra vergoedingen krijgen voor zorg die je nodig hebt tijdens of na je zwangerschap. Zo kun je vanuit een aanvullende verzekering de eigen bijdrage vergoed krijgen voor kraamzorg of een bevalling in het ziekenhuis zonder medische reden. Maar denk ook aan een vergoeding voor fysiotherapie, een gratis kraampakket, borstkolf en een vergoeding voor zwangerschapscursussen.
Iedere zwangerschap is uniek. Schrijf daarom voor jezelf op welke zorg je nodig denkt te hebben en vergelijk aanvullende verzekeringen met elkaar. Door het pakket te kiezen met de juiste vergoedingen, kom je niet voor onverwachtse kosten te staan. Wel zo fijn!

Vergeet je zwangerschap niet door te geven

Vertellen dat je zwanger bent, dat is hartstikke leuk! Wist je dat het ook belangrijk is om je zwangerschap te melden bij je zorgverzekeraar? Zij kunnen je dan extra informatie bieden die belangrijk kan zijn tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. En wil je een kraampakket ontvangen van je zorgverzekeraar? Dan is het belangrijk dat je dit meldt bij je zorgverzekeraar vóór de 5e maand van je zwangerschap.

Goed om te weten: is je kindje geboren? Dan is het natuurlijk tijd om te genieten van elkaar! Ook is het belangrijk om de geboorte binnen 3 dagen aan te geven bij de gemeente en binnen 4 maanden te melden bij je zorgverzekeraar.

Je pasgeboren baby is gratis meeverzekerd op de polis van jou of je partner. Je wil natuurlijk de beste zorg voor je baby. Daarom is het verstandig om je kindje bij te schrijven op de polis van de best verzekerde ouder. Deze poliswaarden gelden namelijk ook voor jouw pasgeboren kindje.

Besparen op je zorgverzekering

Dat ene leuke rompertje, een paar slofjes en een schattige babysjaal; het is geweldig om te kopen, maar deze kosten lopen snel op. Het is dus fijn als je kunt besparen op jouw zorgverzekering. Zo houd je meer over voor andere leuke dingen in je leven!
Met de zorgverzekeringen van UnitedConsumers door VGZ ben je verzekerd van uitstekende zorg. Bovendien is een nieuwe zorgverzekering 2021 afsluiten via UnitedConsumers extra voordelig. Je krijgt namelijk altijd de hoogste korting op jouw zorgverzekering. Zo kun je gemiddeld € 160,- besparen in 2021. Doe er iets leuks mee!