Tips en inspiratie voor kinderkamer verlichting

Goede verlichting is een heel belangrijk onderdeel van kinderkamers. Verlichting heeft een grote invloed op de totale sfeer van de baby- of kinderkamer en daarom wordt verlichting vaak zo zorgvuldig mogelijk uitgezocht. Bij het kiezen van kinderkamer verlichting moet je niet alleen kijken of het ontwerp van de lamp mooi genoeg is.

Het is belangrijk dat de lampen veilig, stabiel, gebruiksvriendelijk en functioneel zijn. Op het gebied van veiligheid kun je in de kinderkamer eerst nagaan of er voldoende stopcontacten aanwezig zijn én heel belangrijk: of deze voldoende stevig vastzitten in de muur. De snoeren van lampen kun je gemakkelijk vast maken met kabelclips. Zo zorg je ervoor dat je kinderen de lamp niet naar beneden laten vallen middels het snoertje van de lamp. Schaf tenslotte een lamp aan die kinderen kunnen aanraken. De meeste lampen worden al gauw heel heet. De onderstaande lampen onder het kopje Sfeervol en schattig zijn prima aan te raken.

Ga na of de lamp stabiel is. Een functionele bureau- of nachtlamp valt makkelijk omver als kinderen plotselinge bewegingen maken. Zorg er daarom voor dat een bureaulamp ver genoeg op het bureautje staat en dat een nachtlamp op een stevige ondergrond staat. Kan jouw kleine nog niet bij de lichtschakelaars? Je kunt gewone schakelaars gemakkelijk omwisselen voor trekschakelaars, zodat jouw kind het licht zelf gemakkelijk aan of uit kan doen.

Nog op zoek naar leuke of praktische lampen voor de kinderkamer? Wij hebben de leukste lampen op een rijtje gezet. Je shopt ze allemaal met 12,% Voordeelpas korting!

Sfeervol en schattig
Hoe leuk zijn deze lampen van A Little Love Company? Ze zijn bij De Kleine Generatie beschikbaar in nog veel meer vormpjes, zoals een peer, een ijsje of een melkfles. De lampen zijn sfeervol, schattig én kidsproof. Doordat er een LED-lampje inzit, is het veilig en is het niet te heet voor kinderen om aan te raken.

wolklamp-a-little-love-compkoekjelamp-a-little-love-coappellamp-a-little-love-com

Modern en origineel
Een lichtbak met letters en symbolen is op het moment helemaal in. Verwerk je favoriete quote in deze leuke lamp. Ook de metalen hanglamp of schattige houten wandlampjes komen weer terug.

lichtbox-a-little-love-companuhanglamp-kidsdepotwandlamp-ferm-living

Functioneel en stoer
Ben je niet zo van de tierelantijnen en wil je gewoon stoere, strakke lampen? Deze lampen zijn functioneel, hebben een stoere vorm, maar zijn toch zacht door de pastelkleuren. Helemaal hip!

 

wandlamp-flexatafellamp-flexahanglamp-sebra