5 tips voor baby’s eerste Kerst

Kerst draait om familie, samen zijn, lekker eten en gezelligheid. Is dit de eerste Kerst met je kleintje? Dan is het nog bijzonderder! Maar laten we eerlijk zijn: een baby maakt alles ook onvoorspelbaar. Dus hier zijn wat tips voor een fijne Kerst met je kleintje:

Bekijk hier de Christmas Booklet

  1. Managing expectations: de eerste Kerst met Mikkel vond ik lastig. Waarom? Omdat mijn verwachtingen nog werden gestuurd door Kerst as I knew it. Rustig lange gesprekken voeren, lekker samen de tijd nemen om te koken, lang en laat tafelen, misschien even wandelen, lang uitslapen. Dat soort heerlijkheden. Sinds de komst van onze eerste (en tweede en derde) heb ik die verwachtingen bijgesteld. Kerst of geen Kerst, je baby kan net krampjes hebben, verkouden zijn, een sprongetje doormaken of gewoon een off-day hebben. Je gaat een baby van 4 weken niet uitleggen dat Kerst gewoon gezellig hoort te zijn. Dus stel je verwachtingen bij, dan ben je al een heel eind.
  2. Naast je eigen verwachtingen is het ook handig je familie en/of vrienden hierin mee te nemen. Ben je de eerste van al je broers en zussen die een baby heeft? Dan zal iedereen een beetje moeten wennen. Leg uit dat je dit keer niet 2 van de 8 gangen voor je rekening kan nemen en dat je misschien om 21 uur al afhaakt omdat je al wekenlang niet langer dan 2 uur achter elkaar hebt geslapen.
  3. Baby (en mommy! En daddy!) gaan voor. Kies voor je baby en voor jezelf. Willen jullie je even terugtrekken? Wil je niet dat iedereen je baby vasthoudt? Wil je juist wel dat iemand even je baby vasthoudt zodat je even kan ontspannen? Het is allemaal oke. Leg de lat niet te hoog, haal de druk eraf en creëer rust en ruimte voor jezelf om je eigen gevoel te volgen.
  4. Tijd voor nieuwe tradities! Misschien kwamen je Kerst tradities tot nu toe voort uit je familie of vriendengroep. Maar nu je zelf een gezin hebt, kun je je eigen tradities creëren. Jaarlijks een ornament aanschaffen, een brief schrijven voor jezelf of voor je baby over het afgelopen jaar, samen goede voornemens bedenken voor het komende jaar, een reis plannen met je gezin. Allemaal dingen die je jaarlijks rond de Kerst kan doen zodat het echt jullie traditie wordt.
  5. Celebrate the memories! Alle eerste momenten van je baby zijn bijzonder. En de eerste Kerst hoort daar natuurlijk bij. Dus sta stil bij de herinneringen. Wat jullie deden, wie er allemaal bij waren, de cadeautjes, de Kerst outfit, de bijzondere momenten, de versieringen en de boom. Over een aantal jaar kan je al die herinneringen beter terughalen als je ze nu goed vastlegt.

Winactie kerst ornament 

Met dit unieke Kerst Ornament van Milestone™ kan je ieder jaar een herinnering voor je baby opschrijven en in het ornament stoppen. Zo heb je een kleine tijdscapsule in de boom hangen die elk jaar waardevoller wordt. Wil jij zo’n ornament winnen voor je kleintje? Wij mogen er 5 weggeven! Wat moet je doen? Volg Milestone™ op Instagram @milestonebaby en stuur een mail naar voordeelpas@oudersvannu.nl en vertel waarom jij dit ornament wil winnen. De winnaar krijgt bericht via de mail. Mis dit niet!

 

Bekijk hier de ornament.

En last but not least: geniet van de tijd met elkaar! Elk moment komt maar een keer voorbij en dat maakt ieder moment bijzonder.